Ισπανία: Σε ποσοστό-ρεκόρ 27,16% η ανεργία

Ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία, με το ποσοστό της ανεργίας να ανεβαίνει σε νέο ιστορικό επίπεδο, στο 27,16%.
1'


Η Ισπανία συνεχίζει να είναι βυθισμένη στην ύφεση, παρά τα άνευ προηγουμένου μέτρα λιτότητας και τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Ραχόι.

Στο τέλος του Μαρτίου, η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης μετρούσε 6.202.700 ανέργους, δηλαδή 237.400 περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα του Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Ο Μαριάνο Ραχόι, μία ημέρα πριν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία, διαβεβαίωνε ότι οποίο η αύξηση του πρώτου τριμήνου είναι «η μικρότερη των τελευταίων ετών». Ωστόσο προειδοποίησε ότι σε επίπεδο έτους , η κατάσταση στην απασχόληση «δεν θα είναι καλή, αλλά θα είναι λιγότερο κακή από τα προηγούμενα χρόνια».

Η αύξηση της ανεργίας συνδυάζεται με την αναμενόμενη παράταση της ύφεσης κατά το πρώτο τρίμηνο, με την Τράπεζα της Ισπανίας να προβλέπει περαιτέρω υποχώρηση κατά 0,5% του ΑΕΠ στο διάστημα αυτό.