Μοσκοβισί: Δεν κοιμήθηκα στο Eurogroup

Τον εαυτό του υπερασπίζεται μέσω twitter ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, διαψεύδοντας τα όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τον ίδιο, μεταξύ αυτών και ότι στο Eurogroup για την Κύπρο πήρε έναν 10λεπτο...υπνάκο.

Μοσκοβισί: Δεν κοιμήθηκα στο Eurogroup
1'

«Όχι δεν κοιμάμαι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και η Κριστίν Λαγκάρντ δεν με ξυπνά, ναι η Γαλλία μιλά και ο (λόγος της) έχει βαρύτητα» γράφει στο twitter ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Ωστόσο σε πρόσφατο δημοσίευμά της, η εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι στο Eurogroup της 24ης Μαρτίου για την Κύπρο, ο Μοσκοβισί πήρε έναν υπνάκο:

«Γύρω στις 12.30 το βράδυ, καθένας με τη σειρά παίρνει τον λόγο. Περνούν μία-δύο ώρες. Ο Μοσκοβισί... λαγοκοιμάται. Οι υπόλοιποι κρυφογελούν. «Καταλαβαίνω γιατί δεν ακούμε τη Γαλλία», σχολιάζει με νόημα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Τρεις ώρες μετά... το τελικό κείμενο είναι έτοιμο».

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί παραδέχτηκε πρόσφατα ότι αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του κρίσιμου Eurogroup για την Κύπρο, στις 24 Μαρτίου.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, όχι μόνο δεν το αρνήθηκε, αλλά απέδωσε το γεγονός στην εξάντληση λόγω των πολύωρων διαπραγματεύσεων.

Διευκρίνισε βέβαια ότι τον πήρε ο ύπνος μόνο για δέκα λεπτά και αυτό, όπως, αποσαφήνισε, έγινε σε ένα διάλειμμα των συζητήσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή