Η Συρία στο επίκεντρο των συνομιλιών Πούτιν-Κέρι

Η διαχείριση της κρίσης στη Συρία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η Συρία στο επίκεντρο των συνομιλιών Πούτιν-Κέρι
1'


Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τζον Κέρι θα συζητήσει με Βλαντιμίρ Πούτιν για τις εξελίξεις στη Συρία, για τη Βόρεια Κορέα, το Αφγανιστάν και άλλα διμερή και διεθνή θέματα. Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι επίσης η βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Η Ρωσία καταδίκασε ως απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής τις δύο πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη νότια Συρία με στόχο οπλικά συστήματα που προορίζονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, για την οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Αν και πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας επέμειναν ότι οι δύο επιδρομές είχαν ως στόχο να προληφθεί η μεταφορά ιρανικής κατασκευής πυραύλων στην σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι οι τελευταίες στρατιωτικές εξελίξεις δείχνουν σημαντική κλιμάκωση της ισραηλινής εμπλοκής στη συριακή κρίση.

Μετά τη Ρωσία, ο Τζον Κέρι θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με Ιταλούς, Ιορδανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή