Τουρκία: Συλλήψεις λόγω Twitter - Λογοκρισία σε τηλεπαιχνίδι

Είκοσι πέντε χρήστες του Twitter συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, οι οποίοι κατηγορούνται ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα μέσω του κοινωνικού δικτύου.
1'


Παράλληλα, τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «έκοψε» τηλεπαιχνίδι, επειδή ο παρουσιαστής του είχε κάνει την προηγουμένη στους παίκτες ερωτήσεις σχετικά με το κίνημα αμφισβήτησης της κυβέρνησης που συγκλονίζει εδώ και έξι ημέρες την Τουρκία.

Στο θέμα του Twitter, η τουρκική αστυνομία δεν γνωστοποίησε ποια σχόλια των χρηστών προκάλεσαν τις συλλήψεις. Εννέα από τους συλληφθέντες κρατούνται στη Σμύρνη. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη και άλλων προσώπων που κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τις διαδηλώσεις.

Παράλληλα, η εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει σήμερα πως τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέστειλε την Τρίτη τη μετάδοση τηλεπαιχνιδιού. «Αντιασφυξιογόνα μάσκα», «αστυνομία», «βία», «σύλληψη», «λογοκρισία», «ειρηνισμός», ήταν κάποιες από τις λέξεις που καλούνταν να μαντέψουν, οι συμμετέχοντες στο «Λογοπαίγνιο», μια ζωντανή εκπομπή που μεταδίδεται καθημερινά από το Bloomberg HT.

Την επομένη αυτής της εκπομπής με την επίμαχη θεματική, η μετάδοση του προγράμματος διακόπηκε χωρίς εξήγηση από τους υπεύθυνους του δικτύου.