Ασάνζ: Επικίνδυνη η κατάρρευση του δικαίου στις ΗΠΑ

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κατήγγειλε χθες την «επικίνδυνη κατάρρευση του δικαίου» στις ΗΠΑ, ενώ η Ουάσιγκτον ακόμη δεν έχει συνέλθει από την κατάπληξη που έχουν προκαλέσει οι διαδοχικές αποκαλύψεις για δύο μυστικά προγράμματα παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας.

Ασάνζ: Επικίνδυνη η κατάρρευση του δικαίου στις ΗΠΑ
1'

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει εδώ κι έναν χρόνο, ο Ασάνζ κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι προσπάθησε να «ξεπλύνει» την κατασκόπευση των τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών.

«Η αμερικανική κυβέρνηση κρατεί στις ΗΠΑ τις τηλεφωνικές καταγραφές από όλον τον κόσμο και η NSA τις παραλαμβάνει καθημερινά στα χέρια των πρακτόρων της βάσει μυστικών συμφωνιών. Αυτό είναι που προκύπτει», εκτιμά ο 41 ετών Αυστραλός.

Όσον αφορά την πηγή της διαρροής για το πρόγραμμα παρακολούθησης των διαδικτυακών επικοινωνιών, ο Ασάνζ εξέφρασε τον φόβο μην του επιφυλάσσεται η ίδια τύχη με τον στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος είναι υπόδικος για την προμήθεια απορρήτων εγγράφων στη WikiLeaks.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα