Επικρίνει η Αλ Κάιντα τις νέες ηγεσίες σε Αίγυπτο και Τυνησία
Με νέο ηχητικό μήνυμα ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, επέκρινε τους νέους ηγέτες "που τοποθέτησαν οι ΗΠΑ...
Με νέο ηχητικό μήνυμα ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, επέκρινε τους νέους ηγέτες "που τοποθέτησαν οι ΗΠΑ στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, καλώντας τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν κατά των 'εισβολέων'", ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
Ο αλ Ζαουάχρι μετέδωσε το τρίτο ηχητικό μήνυμά του μετά τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, το οποίο ηχογραφήθηκε στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της πτώσης του καθεστώτος του πρώην προέδρου της Τυνησίας Μπεν Αλι και αυτού της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.
Καταγγέλλοντας την Ουάσινγκτον, ο αλ Ζαουάχρι κάλεσε τους Τυνήσιους να αντισταθούν κατά "του γάλλου κατακτητή" και να εδραιώσουν ένα καθεστώς που θα αποτελεί "πρότυπο βοήθειας και δικαιοσύνης για τους αδελφούς μας". Σύμφωνα με τον αλ-Ζαουάχρι, οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τον τυνήσιο πρόεδρο Ζιν Ελ Αμπιντιν Μπεν Αλι στα μέσα Ιανουαρίου όταν φάνηκε σαφώς ότι η υποστήριξη προς αυτόν καθίστατο αδύνατη.
"Ωστόσο η διαχείριση των υποθέσεων μένει στα χέρια των ανθρώπων της Αμερικής, των πρακτόρων της και των στρατιωτών της", έκρινε ο αλ -Ζαουάχρι. Το ίδιο σημειώθηκε στην Αίγυπτο, πρόσθεσε στο μήνυμά του αυτό που ηχογραφήθηκε πριν από την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.
Κατά τον αλ Ζαουάχρι, μια "εναλλακτική" παρουσιάστηκε στο πρόσωπο του Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, του πρώην γενικού διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). "Δεν ξέρω πού θα εγκατασταθεί η έδρα της μεταβατικής αυτής κυβέρνησης, στο Κάιρο, στη Βιένη, ίσως στη Νέα Υόρκη;" διερωτήθηκε. "Αποτελεί μια εναλλακτική που ταιριάζει στο διεθνές σύστημα, ανταποκρινόμενη στα συμφέροντά της και δίνοντας στους φτωχούς και τους αδυνάτους μικρές ελευθερίες", σύμφωνα με το μήνυμα.
"Ωστόσο η Αίγυπτος θα παραμείνει μια βάση για την εκστρατεία σταυροφοριών και ένας σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ για τον πόλεμο κατά του Ισλάμ που χαρακτηρίζεται πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, καθώς και ένας προστάτης της μεθορίου της σιωνιστικής οντότητας (Ισραήλ)", πρόσθεσε στο μήνυμα. "Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς πριν ελευθερωθεί η ισλαμική κοινότητα από τους εισβολείς της και όσους της επιτίθενται", τόνισε ο αλ Ζαουάχρι.