Αιματηρή επίθεση ισλαμιστών εναντίον του ΟΗΕ στη Σομαλία - 22 νεκροί

Τους 22 έφθασαν συνολικά οι νεκροί της αιματηρής επίθεσης σε κτηριακό συγκρότημα το οποίο στεγάζει υπηρεσίες του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, την Τετάρτη.

Αιματηρή επίθεση ισλαμιστών εναντίον του ΟΗΕ στη Σομαλία - 22 νεκροί
1'


Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Αμπντικαρίμ Χουσεΐν Γκιουλέντ, τέσσερις αλλοδαποί και τέσσερις Σομαλοί οι οποίοι ανήκαν στο προσωπικό φύλαξης του συγκροτήματος σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, η οποία κατέληξε και στο θάνατο επτά ισλαμιστών ενόπλων.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ σημείωσε ότι ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια επιβεβαίωσης του αριθμού των θυμάτων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές Αλ Σαμπάαμπ.

Άρχισε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το κτήριο της βάσης του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Στη συνέχεια, ένοπλοι μαχητές εισήλθαν βίαια στο συγκρότημα και ξεκίνησαν την ανταλλαγή πυρών με το προσωπικό φύλαξης.

Η ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία έστειλε στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα στο σημείο, ανέφερε ότι πλέον το συγκρότημα βρίσκεται υπό τον έλεγχο «φιλικών» δυνάμεων, μετά από μάχη η οποία διήρκεσε 90 λεπτά.

Ήταν η πρώτη αξιοσημείωτη επίθεση των Αλ Σαμπάαμπ σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ μετά την εκδίωξή τους από το Μογκαντίσου από τις δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης και του σομαλικού στρατού προ διετίας.

«Ο ΟΗΕ, έμπορος του θανάτου και σατανική δύναμη του κακού, έχει ένα μακρύ ντροπιαστικό παρελθόν διασποράς φτώχειας, απιστίας και εξάρτησης», αναφέρεται στο λογαριασμό των Αλ Σαμπάαμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή