Καταδικάστηκε ο καθηγητής που «κλέφτηκε» με ανήλικη μαθήτρια

Ο 30χρονος Βρετανός καθηγητής μαθηματικών Τζέρεμι Φόρεστ, ο οποίος είχε διαφύγει στην Γαλλία πέρυσι με μία 15χρονη μαθήτρια, καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο στην Αγγλία σε κάθειρξη πεντέμισι ετών, αφού κρίθηκε ένοχος για απαγωγή και σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη.
1'


Ο 30χρονος είχε κριθεί χθες από το δικαστήριο στην νότια Αγγλία που εκδίκασε την υπόθεσή του ένοχος για "απαγωγή ανήλικης". Ωστόσο σήμερα δήλωσε ένοχος για "σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη".

Αρχικά η βρετανική δικαιοσύνη δεν είχε απαγγείλει κατηγορίες στον καθηγητή για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη για νομικούς λόγους, που συνδέονταν με την έκδοσή του από την Γαλλία. Στην Βρετανία η ηλικία σεξουαλικής ενηλικίωσης ορίζεται στα 16 χρόνια, ενώ στην Γαλλία στα 15.
Ο Τζέρεμι Φόρεστ και η έφηβη, οι οποίοι διατηρούσαν μυστικά σχέση, συνελήφθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 στο Μπορντό, στην νοτιοδυτική Γαλλία, μία εβδομάδα μετά την φυγή τους.

Η εξαφάνισή τους είχε οδηγήσει στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του εκπαιδευτικού και είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες στην Βρετανία και στην Γαλλία.

Χθες κατά την διάρκεια της δίκης, ο καθηγητής είπε "σ' αγαπώ" στην μαθήτρια, η οποία είναι τώρα 16 ετών. "Λυπάμαι", του απάντησε εκείνη, την ώρα που οι αστυνομικοί τον συνόδευαν στο κελί του.