Ο Κέρι ζητεί ενίσχυση της βοήθειας στη συριακή αντιπολίτευση

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες που στηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση θα ενισχύσουν την βοήθειά τους, κυρίως σε στρατιωτικό επίπεδο, προκειμένου να συμβάλουν στην ανατροπή της ανισορροπίας επί του εδάφους, μιλώντας στη σύνοδο των «Φίλων της Συρία» που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο Κέρι ζητεί ενίσχυση της βοήθειας στη συριακή αντιπολίτευση
1'

«Οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες που συμμετέχουν εδώ, η καθεμιά με τον τρόπο της, η καθεμιά επιλέγοντας τη δική της προσέγγιση, θα αυξήσουν το μέγεθος της βοήθειάς τους στην πολιτική και στρατιωτική αντιπολίτευση», υπογράμμισε.

Ο Κέρι τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Συρία και τη διεξαγωγή της διεθνούς διάσκεψης Γενεύη 2 που αναμένεται να οδηγήσει σε μια πολιτική λύση στη σύγκρουση αυτή, η οποία μαίνεται από τον Μάρτιο του 2011 έχοντας προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 93.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι αντάρτες χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη προκειμένου να μεταβούν στη Γενεύη" και να μπορέσουν να ανατρέψουν την "ανισορροπία επί του εδάφους" όπου οι καθεστωτικές δυνάμεις πρόσφατα κατήγαγαν νίκες, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Κέρι δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις που μετέχουν στη σύνοδο αυτή, μεταξύ τους της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ που είναι οι βασικοί υποστηρικτές των ανταρτών, θα «συντονίσουν την υποστήριξή τους» στο γενικό επιτελείο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, του μεγαλύτερου συνασπισμού της ένοπλης αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή