Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

Ο ισχυρισμός του «βουλευτή» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα για χρηματισμό του «προέδρου» της «βουλής» στα κατεχόμενα Χασάν Μποζέρ από τους Σερντάρ Ντενκτάς και Αχμέτ Κασίφ και οι διαστάσεις που πήρε το θέμα, καθώς και οι επικείμενες «εκλογές» είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων σήμερα.
2'

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας της συμπαιγνίας;», αναφέρεται στον ισχυρισμό του «βουλευτή» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα για χρηματισμό του «προέδρου» της «βουλής» στα κατεχόμενα Χασάν Μποζέρ από τους Σερντάρ Ντενκτάς και Αχμέτ Κασίφ για να ψηφίσει υπέρ της «μεταβατικής κυβέρνησης» της Σιμπέλ Σιμπέρ και γράφει ότι ο Σερντάρ Ντεκτάς δήλωσε ότι όλο αυτό είναι μια πλεκτάνη και ότι προσέφυγε στη λεγόμενη γενική εισαγγελία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σύμφωνα με την «υπουργό εσωτερικών» Γκιουλσούν Γιουτζέλ, μέσα σε 4 χρόνια δόθηκαν 4239 νέες «ιθαγένειες».

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Γίναμε ρεζίλι», αναφέρει ότι η υπόθεση ισχυρισμών του «βουλευτή» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα για χρηματισμό του «προέδρου» της «βουλής» στα κατεχόμενα Χασάν Μποζέρ πήρε διαστάσεις και στο εξωτερικό. Αλλού αναφέρει ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας παρουσίασε τους «υποψηφίους» του σε σχετική τελετή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τον Μάρτιο το ποσοστό πληρότητας στα φράγματα έφθασε το 63,3 τοις εκατό, ενώ το μήνα Ιούνιο μειώθηκε κατά 55,4 τοις εκατό.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μαύρος λεκές στην πολιτική», αναφέρει ότι οι πολίτες αντέδρασαν έντονα στους ισχυρισμούς του «βουλευτή» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα για χρηματισμό. Αλλού αναφέρει ότι 12 χωριά την περιοχή Καρπασίας ταλαιπωρούνται από την έλλειψη τροφοδότησης νερού εδώ και μία εβδομάδα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο σύμφωνα με ισχυρισμούς του ελληνοκυπριακού τύπου οι Ελληνοκύπριοι έχουν διαβιβάσει την πρόταση τους για επιστροφή της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου και περιμένουν απάντηση.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ο χρηματισμός στη γενική εισαγγελία», αφιερώνει όλο το πρωτοσέλιδο του στην υπόθεση ισχυρισμών του «βουλευτή» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα για χρηματισμό και αναφέρει ότι η «πρωθυπουργός» Σιμπέλ Σιμπέρ, συναντήθηκε με τον «εισαγγελέα» και τη «γενική διεύθυνση της αστυνομίας» και τους έδωσε γραπτή εντολή να κάνουν ότι είναι αναγκαίο για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Αλλού αναφέρει ότι εκδόθηκε απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό για τον Ασλάνμπαμπα, από την γενική εισαγγελία. Επίσης γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς κατηγορεί τον Εζντέρ Ασλάνμπαμπα ότι προσπαθεί να τον εμπλέξει σε υπόθεση χρηματισμού και για αυτό θα κινηθεί εναντίων του νομικά.