Καθυσηχάζουν στα κατεχόμενα για την ψευδοπανώλη

Σε πρώτο στάδιο η ψευδοπανώλη εντοπίστηκε στα περιστέρια και τρυγόνια στα κατεχόμενα, σύμφωνα με το «διευθυντή» των «κτηνιατρικών υπηρεσιών», Χουσεϊν Αταμπέν, ο οποίος μιλώντας στη Χαλκίν Σεσί δήλωσε ότι μετά πέρασε στα κοτόπουλα, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική.

Καθυσηχάζουν στα κατεχόμενα για την ψευδοπανώλη
1'

Τα κρούσματα, πρόσθεσε, εντοπίστηκαν σε περιοχές κυρίως κοντά στα «σύνορα»», λέγοντας ότι θανατώθηκαν κοτόπουλα που εκτρέφονταν σε σπίτια και διαπιστώθηκε ότι έπασχαν από τον ιό, ενώ – σημείωσε – δεν εντοπίστηκαν κρούσματα σε φάρμες κοτόπουλων στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα κατεχόμενα η ψευδοπανώλη εντοπίστηκε στις περιοχές Μόρφου, Βατιλή και Λύση πρώτα σε πτηνά και μετά σε κοτόπουλα. Θεωρείται ότι ο ιός ξεκίνησε από κοτόπουλα που εκτρέφονται σε σπίτια, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους.

Με τίτλο συνεχίζεται η εξολόθρευση των πτηνών, η Γενί Ντουζέν αναφέρεται στη θανάτωση 70.000 κοτόπουλων σε δύο φάρμες στις ελεύθερες περιοχές λόγω της ψευδοπανώλης. Η εφημερίδα επικαλείται δημοσιεύματα ε/κ εφημερίδων για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί και τα μέτρα που λαμβάνονται.

ΠΗΓΗ icyprus

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή