Βουλγαρία: Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις

Πλημμύρες σε σπίτια και καταστροφές στο οδικό δίκτυο έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Βουλγαρία: Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις
1'


Στη Γκλαβίνιτσα, στην περιφέρεια Σιλίστρα πλημμύρισαν 24 σπίτια και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χουσεϊν Χαμντί. Περισσότερα από 50 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην Τουτρακάν.
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στο Στάρο Σέλο καταστράφηκε γέφυρα, ενώ με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κάιναρτζι – Γκόλες, καθώς στο οδόστρωμα έχουν πέσει δένδρα.

Στην περιφέρεια Ράζγκραντ πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών.
Στο κέντρο επειγόντων περιστατικών στο Ράζγκραντ τηλεφωνούν πολίτες για την άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και για απεγκλωβισμό από αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από χείμαρρους. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στους δρόμους Καμένοβο – Κούμπρατ, Μπρεστόβενε – Κούμπρατ και Κούμπρατ – Ράζγκραντ.

Στην πόλη Ρούσε έβρεχε ασταμάτητα τις τελευταίες 20 ώρες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί στην τοπική ζώνη ελεύθερου εμπορίου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ντιμίτερ Πάβλοφ.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων έκλεισαν τα λιμάνια της Βάρνας και του Μπάλτσικ στη Μαύρη Θάλασσα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή