Βέλγιο: Ο Φίλιππος ορκίστηκε επίσημα νέος βασιλιάς της χώρας

Ο Φίλιππος του Βελγίου έγινε επίσημα σήμερα ο έβδομος βασιλιάς των Βέλγων έπειτα από την ορκωμοσία του ενώπιον του Κοινοβουλίου, μιάμιση ώρα μετά την παραίτηση του πατέρα του, του βασιλιά Αλβέρτου Β', από το θρόνο.

Βέλγιο: Ο Φίλιππος ορκίστηκε επίσημα νέος βασιλιάς της χώρας
1'

"Ορκίζομαι να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους του βελγικού λαού, να διατηρήσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα", είπε ο Φίλιππος στα ολλανδικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, τις τρεις εθνικές γλώσσες, καθώς γινόταν επίσημα σε ηλικία 53 ετών ο νέος αρχηγός του κράτους.

Ο Αλβέρτος Β', βασιλιάς των Βέλγων εδώ και είκοσι χρόνια, παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα από το θρόνο υπέρ του μεγαλύτερου γιου του Φιλίππου, ο οποίος θα γίνει σε λίγη ώρα ο έβδομος μονάρχης στην ιστορία του Βελγίου.

Ο Αλβέρτος Β', 79 ετών, υπέγραψε την πράξη παραίτησης στη διάρκεια μιας τελετής, που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, στο παλάτι των Βρυξελλών, παρουσία της κυβέρνησης και των θεσμοποιημένων σωμάτων. Ο Φίλιππος θα γίνει ο έβδομος βασιλιάς των Βέλγων μετά την ορκωμοσία του η οποία αναμένεται να γίνει στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή