Βουλγαρικό Κόμμα: Υπεύθυνες οι κυβερνήσεις για «Μακεδονισμό» Σκοπίων
Το κόμμα «Ataka» καταδικάζει όλες τις κυβερνήσεις της Βουλγαρίας, οι οποίες δεν αντιμετώπισαν τον Μακεδονισμό, καθώς οι επίσημες πολιτικές της Βουλγαρίας δεν αρνήθηκαν, επίσης, το Μακεδονισμό, δεν υποστήριξαν το βουλγαρισμό και δεν σταμάτησαν την αποδόμηση της βουλγαρικής ταυτότητας στα Σκόπια.
Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Αντριάν Ασένοφ, από το ‘Ataka’ εξ ονόματος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε προϋποθέσεις για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κυβέρνηση έχει μοναδική ιστορική ευθύνη
« Οι προϋποθέσεις αυτές είναι ο τερματισμός της εκχώρησης δικαιωμάτων και παραποίησης της βουλγαρικής ιστορίας και του πολιτισμού, ο τερματισμός της δίωξης των Βουλγάρων στο νοτιοσλαβικό κράτος, συμπεριλαμβανομένης και της παρακολούθησης και της παρενόχλησης, των διώξεων, διακρίσεων, της πολιτιστικής γενοκτονίας», δήλωσε ο Ασένοφ.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις βουλγαρικές οργανώσεις και τους Βουλγάρους στον νοτιοσλαβικό κράτος. Τώρα έχουμε μια ιστορική ευκαιρία που δεν θα επαναληφθεί. Θέλω να καλέσω τη βουλγαρική κυβέρνηση να αναλάβει αυτήν την ιστορική ευκαιρία που δεν θα συμβεί ξανά- χωρίς μια σταγόνα αίματος, με επιδέξια διπλωματία και πολιτική για την επίτευξη του βουλγαρικού εθνικού συμφέροντος», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση, όπως σε όλα, δίνει ελαφρά την καρδία υπόσχεση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία για ένταξη της στην ΕΕ. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ποια είναι αυτή η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και να την νομιμοποιήσουμε εμείς που είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία της βουλγαρικής πολιτικής και δεν γνωρίζουμε τη δουλειά μας.
Η ΠΓΔΜ είναι βουλγαρική γη
Αυτή (η ΠΓΔΜ) είναι βουλγαρική γη, το λίκνο της βουλγαρικής αναγέννησης, που μετά την κατάληψη από τη Σερβία απαγορεύτηκαν 641 βουλγαρικά σχολεία, εκτοπίστηκαν 1031 εκπαιδευτικοί της Βουλγαρίας, 761 βουλγαρικές εκκλησίες, 54 παρεκκλήσια της Βουλγαρίας, 48 μοναστήρια της Βουλγαρίας και 6 επίσκοποι, 855 ιερείς της Βουλγαρίας.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 του 20ου αιώνα, με στόχο την εξάλειψη της βουλγαρικής Κομμουνιστικής Διεθνούς στα Σκόπια, δημιουργήθηκε η πιο μισάνθρωπη και σκληρή ιδεολογία του Μακεδονισμού. Η διαδικασία του μακεδονισμού ή μακεδονοποίησης του βουλγαρικού πληθυσμού στη Μακεδονία του Βαρδάρη- Вардарска Македония, μετά το 1945 έλαβε χαρακτήρα γενοκτονίας.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τον περίπου 1 εκατομμύριο χριστιανικό πληθυσμό, λόγω της επιδίωξής του να προστατεύσει τη δική του γλώσσα, τη βουλγαρική, και την βουλγαρική ταυτότητα, οδηγήθηκαν στο θάνατο χωρίς δίκη περίπου 23.000 άτομα, 130 χιλιάδες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 10 έως 15 χρόνια. 200 χιλιάδες εκτοπίστηκαν από τις οικίες τους. Περίπου 300 χιλιάδες άτομα παρακολουθούνται συνεχώς και κακοποιούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας των Σκοπίων, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή, είπε ο βουλευτής.
Οι Βούλγαροι ονομάστηκαν Μακεδόνες
«Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι ο άμεσος διάδοχος του καθεστώτος. Σύμφωνα με το σύνταγμά τους, το σύνολο του πληθυσμού της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το δόγμα του Μακεδονισμού, ανακηρύχθηκε σε ‘μακεδονικό’ πληθυσμό.
Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής υπό το πρόσχημα της διατήρησης του συνταγματικού ονόματος, νομιμοποιούν την πολιτιστική γενοκτονία αρχής γενομένης από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όλοι οι πολίτες της χώρας που προσπαθούν να μιλήσουν στη μητρική τους γλώσσα και να πουν την ιστορική ταυτότητά τους παρακολουθούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Στόχος τους είναι ο από-βουλγαρισμός της κοινωνίας της Μακεδονίας του Βαρδάρη και του επιβάλλεται τεχνητά μια άλλη ταυτότητα.
Έτσι, σε όλα τα σημεία της χώρας, το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για το δημιούργημα της ελίτ, ελέγχονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας», δήλωσε ο Αντριάν Ασένοφ- Адриан Асенов, στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.
ΑΠΟΔΟΣΗ: Βαλκανικό Περισκόπιο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τρία κύρια θέματα που χωρίζουν Βουλγαρία και Σκόπια