Αλβανία: Η αστυνομία στην πόλη Σκόδρα κατέστρεψε 694 χασισόδεντρα

Η αστυνομία στην πόλη Σκόδρα, στο βόρειο τμήμα της Αλβανίας, κατέστρεψε 694 χασισόδεντρα στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλές εβδομάδες.

Αλβανία: Η αστυνομία στην πόλη Σκόδρα κατέστρεψε 694 χασισόδεντρα
1'

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι τα χασισόδεντρα εντοπίστηκαν ύστερα από εναέριους ελέγχους με ελικόπτερο. "Η κάνναβη βρέθηκε σε εννέα αγροτεμάχια" τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, σε ένα άρθρο με τίτλο « Η μαριχουάνα , το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Αλβανίας" το περιοδικό "Bussines Νew Εurope", υπογραμμίζει τον αυξανόμενο ρόλο της Αλβανίας στην τροφοδοσία της Ευρώπης με αυτό το προϊόν και το γεγονός ότι η χώρα είναι και πάλι ο κύριος προμηθευτής της γηραιάς ηπείρου.

Το άρθρο αναφέρει ότι "η ιταλική οικονομική αστυνομία εκτιμά ότι η παραγωγή μαριχουάνας προσφέρει στην Αλβανία περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο (ποσό το οποίο δεν αποδέχονται η αλβανικές αρχές.

"Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2012 μόνο η εξαγωγή του χασίς απέφερε στην Αλβανία 1.700.000.000 ευρώ", αναφέρει το άρθρο.

"Η Αλβανία θεωρείται πλέον ευρέως ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής κάνναβης στην Ευρώπη, καθώς και ένα σημαντικό σημείο διέλευσης για άλλου είδους ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη", αναφέρει το άρθρο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή