Απόπειρα δολοφονίας του Αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών

Δύο άτομα σκότωσε η αιγυπτιακή αστυνομία, τα οποία προσπάθησαν να δολοφονήσουν σήμερα στο Κάιρο τον υπουργό Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ.

Απόπειρα δολοφονίας του Αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών
1'


Η βομβιστική επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του σημειώθηκε στις 11:30 (ώρα Ελλάδας). Δύο ώρες μετά, ο Ιμπραήμ εμφανίσθηκε στην κρατική τηλεόραση και κατήγγειλε μια «δειλή απόπειρα» δολοφονίας σε βάρος του.

Ο υπουργός δήλωσε πως μια «βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως», πως «τέσσερα οχήματα» της αυτοκινητοπομπής του καταστράφηκαν και πως υπάρχουν «πολλοί τραυματίες» μεταξύ των σωματοφυλάκων του.

Πηγές στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι η αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαινε ο υπουργός, έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο – εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Κάιρο έπειτα από πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός δεν τραυματίσθηκε, όμως υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες από την επίθεση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νασρ Σίτι, όπου βρίσκεται η κατοικία του υπουργού, λίγο έξω από το κέντρο του Καΐρου. Ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της επίθεσης δήλωσε πως αυτόπτες μάρτυρες του είπαν πως είδαν ένα αυτοκίνητο να εκρήγνυται κοντά το αυτοκίνητο που μετέφερε τον υπουργό.

Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε ωστόσο αργότερα πως δεν επρόκειτο για παγιδευμένο αυτοκίνητο, αλλά για βόμβα την οποία οι δράστες έριξαν από ένα κτίριο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή