Σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης ο Στρος Καν

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα παρέχει συμβουλές στον πρωθυπουργό της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, στον κ. Βούτσιτς και στον υπουργό Οικονομικών Λάζαρ Κρστιτς.

Σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης ο Στρος Καν
1'

«Συνομιλήσαμε ήδη, δεν ήταν και πολύ ευτυχής όταν είδε τι τον περιμένει, αλλά ήδη πρότεινε ορισμένες λύσεις» ανέφερε ο κ. Βούτσιτς σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας, RTS.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ και της παγκόσμιας κοινής γνώμης εξαιτίας της προσωπικής του ζωής, ο κ. Βούτσιτς τόνισε ότι δεν πρέπει βάσει αυτού να κρίνεται η επαγγελματική εμπειρία κάποιου.

«Για παράδειγμα, ο μεγάλος Πικάσο συμπεριφερόταν άσχημα σε γυναίκες και παιδιά και κάποιοι άλλοι όπως ο Χίτλερ αγαπούσαν τις γυναίκες. Αν κάποιος κρίνεται βάσει αυτού, τότε μπορείτε να κρίνετε αρνητικά τον Στρος Καν» ανέφερε ο κ. Βούτσιτς.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Άλφρεντ Γκουζενμπάουερ, ο οποίος επίσης ανέλαβε θέση συμβούλου της κυβέρνησης της Σερβίας αναμένεται να φθάσει στο Βελιγράδι στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή