Μπιλ Κλίντον: Ο Πούτιν είναι αξιόπιστος

Την άποψη ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι αξιόπιστος, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, υιοθετώντας μια σαφώς πιο ήπια στάση από την επίσημη της κυβέρνησης Ομπάμα.

Μπιλ Κλίντον: Ο Πούτιν είναι αξιόπιστος
1'

«Εργάζεσαι για το καλύτερο και προετοιμάζεσαι για το χειρότερο σε αυτή τη δουλειά. Πιστεύω όμως ότι θα ήταν τρομακτικό λάθος να μην εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία. Και ξέρετε, ο κ. Πούτιν είναι πολύ έξυπνος» δήλωσε στο CNN, ο Μπιλ Κλίντον, σχολιάζοντας τα της συριακής κρίσης, κατά την διάρκεια ετήσιας εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

Ο Κλίντον υπογράμμισε ότι γνωρίζει καλά τον Ρώσο Πρόεδρο και ότι διατηρούν μια πολύ ειλικρινή σχέση. Σημείωσε μάλιστα ότι ο Πούτιν ποτέ δεν αθέτησε κάποια συμφωνία που σύναψε μαζί του.

«Κράτησε τον λόγο του σε όλες τις συμφωνίες που είχαμε» διαβεβαίωσε ο πρώην πλανητάρχης.

Λίγο αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει κάποια διπλωματική λύση στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, πολλά μέλη του Κογκρέσου εξέφρασαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η Μόσχα θα μπορούσε να θεωρηθεί αξιόπιστη, εφόσον είναι σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού.

Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, έχει εκφράσει τις αμφιβολίες τους αλλά υποστηρίζει ότι η διπλωματία θα ήταν προτιμότερη από την στρατιωτική δράση, αν και είναι υπέρ της επέμβασης σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η συμφωνία για τον αφοπλισμό.

Μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ομπάμα κάλεσε την διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στη Συρία για την καταστροφή των χημικών όπλων, διατηρώντας ακόμη και την απειλή στρατιωτικής επέμβασης, αν δεν συμμορφωθεί με τους όρους, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπαράρ αλ Άσαντ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή