Κουζίνες...εν πτήσει

Ήταν το 1919, όταν για πρώτη φορά αεροπορική εταιρεία προσέφερε στους επιβάτες της γεύμα κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Παρίσι.
1'

Επρόκειται για συσκευασμένα πακέτα με κρύα σνακ.
Από τότε έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας και σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά: από το είδος του φαγητού που σερβίρεται στις πτήσεις μέχρι τον τρόπο που προσφέρεται στους επιβάτες.
Η United Airlines, έγινε η πρώτη εταιρεία που εγκατέστησε κουζίνα στα αεροσκάφη δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες να απολαμβάνουν ζεστό φαγητό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αναφέρει η εφημερίδα Daily Telegraph.
Η μεγάλη επανάσταση όμως έγινε τη δεκαετία του ΄50. Πιο ξεκούραστες πτήσεις σε πιο άνετες καμπίνες επιβατών συνοδευμένες από γευστικά φαγητά.
Το 1973, η...γκουρμέ κουζίνα εισβάλλει στις πτήσεις. Χαβιάρι και σαμπάνια δεν αποτελούν πια μόνο μενού των δεξιώσεων.
Παρολαυτά, η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου άλλαξε τα δεδομένα ,ακόμη και αναφορικά με το φαγητό των αεροπλάνων. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, αποφάσισαν να χρησιμοποιούν μόνο πλαστικά μαχαιροπίρουνα για λόγους ασφαλείας.
Βέβαια, πλέον οι εν πτήσει κουζίνες έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν ακόμη και τους δύσκολους ταξιδιώτες.