Συρία:Απελευθερώθηκαν τρία μέλη του Ερυθρού Σταυρού

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα τρία από τα έξι μέλη της τα οποία είχαν απαχθεί στη Συρία, όπως και ένας Σύρος εθελοντής της συριακής επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου, απελευθερώθηκαν σώοι και είναι ασφαλείς.
1'


«Καλά νέα! Επιβεβαιώνουμε ότι ο Σύρος εθελοντής της Ερυθράς Ημισελήνου και οι τρεις από τους έξι συναδέλφους της ΔΕΕΣ απελευθερώθηκαν σώοι και αβλαβείς», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μαρντίνι, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ για τις επιχειρήσεις της στην Εγγύς και την Μέση Ανατολή, σε μήνυμά του μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ Γιούαν Ουάτσον είπε ότι οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι στην επαρχία Ιντλίμπ, όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους ή τις συνθήκες υπό τις οποίες απελευθερώθηκαν. Ο ανεξάρτητος αυτός οργανισμός περίθαλψης και βοήθειας αναμένει να λάβει πληροφορίες για τα υπόλοιπα τρία μέλη του που έχουν απαχθεί στη Συρία, πρόσθεσε.
Άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν τα επτά πρόσωπα αυτά στη βορειοδυτική συριακή επαρχία χθες Κυριακή καθώς επέστρεφαν στην Δαμασκό έπειτα από μια τετραήμερη αποστολή για την παράδοση ιατρικών και φαρμακευτικών εφοδίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΔΕΕΣ.
«Ασφαλώς αυτού του είδους τα συμβάντα είναι φρικτά διότι προσκόπτουν και θέτουν σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις μας στη Συρία», είχε δηλώσει ο Μαρντίνι στη Γενεύη μερικές ώρες πριν από την απελευθέρωση μελών της ομάδας.
Ο ίδιος επέμεινε —όπως και ο Ουάτσον νωρίτερα— ότι η ΔΕΕΣ παραμένει δεσμευμένη στη συνέχιση των επιχειρήσεών της στη Συρία, όπου διανέμει τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα σε εκτοπισμένους αμάχους και προσπαθεί να διακομίζει τραυματίες σε ιατρικές εγκαταστάσεις.