Το Βιετνάμ ενισχύει το Πολεμικό του Ναυτικό με ρωσικά υποβρύχια

Η εταιρία «Ναυαρχικό Ναυπηγείο» παραδίδει στο Βιετνάμ το πρώτο από τα έξι υποβρύχια που είχε παραγγείλει αυτή η χώρα.

Το Βιετνάμ ενισχύει το Πολεμικό του Ναυτικό με ρωσικά υποβρύχια
1'

Η Σύμβαση προμήθειας ντίζελ-ηλεκτροκίνητων υποβρυχίων του σχεδίου 636 Varshavyanka είχε υπογραφτεί το 2009. Αυτά τα υποβρύχια θα διαθέτουν νέο ισχυρό εξοπλισμό, συγκεκριμένα, το πυραυλικό σύστημα θαλάσσης-θαλάσσης Club.

Η παράδοση του πρώτου από τα έξι υποβρύχια θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου. Και η τελική πράξη για την παραλαβή της παραγγελίας θα υπογραφτεί στα τέλη Ιανουαρίου, που θα παραδοθεί το υποβρύχιο στο λιμάνι του Καμράν, όπως διαβάζουμε στη Φωνή της Ρωσίας.

Οι εμπειρογνώμονες εξήραν τις μαχητικές ικανότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Varshavyanka. Πρόκειται για τα πιο αθόρυβα στον κόσμο υποβρύχια, επισημαίνει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βίκτορ Λιτόβκιν:

Διαθέτοντας τέτοιο υποβρύχιο ο κάτοχός του μπορεί να «ακούει» τον αντίπαλο και να κρύβει τη θέση του στις περιοχές περιπολίας. Το κύριο είναι ότι αυτό το σκάφος διαθέτει το νέο ανθυποβρυχιακό σύστημα Club, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση πλοίων και για την προσβολή στόχων στην ακτογραμμή.

Εκτός της Σύμβασης για την προμήθεια μέχρι το 2016 έξι μη πυρηνοκίνητων υποβρυχίων του σχεδίου 636 μέχρι τα τέλη του έτους, στο Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να παραδοθεί η πρώτη από τις έξι πυραυλάκατους Molniya, που ναυπηγούνται με ρωσική άδεια στο Βιετνάμ.

Στη σειριακή κατασκευή των πυραυλακάτων βοηθεί το Βιετνάμ το ναυπηγείο Vympel στο Ρίμπινσκ. Στο πλαίσιο της Σύμβασης η επιχείρηση προμηθεύει συστατικά μέρη, εξαρτήματα και ολόκληρα συγκροτήματα των σκαφών. Το ναυπηγείο, καθώς και η εταιρία σχεδιαστής – το Κεντρικό Ναυτικό Γραφείο Σχεδιασμού Almaz της Αγίας Πετρούπολης – εξασφαλίζουν τον τεχνικό έλεγχο της συναρμολόγησης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή