Χέρμαν Ρόρσαχ: Η Google γιορτάζει τα 129α γενέθλιά του

Τον Ελβετό Χέρμαν Ρόρσαχ, εμπνευστή του «Τεστ Ρόρσαχ», που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1884, τιμά σήμερα με το doodle της η Google.

Χέρμαν Ρόρσαχ: Η Google γιορτάζει τα 129α γενέθλιά του
1'
TRP Rorschach Test Cards

Ο Ελβετός ψυχίατρος Χέρμαν Ρόρσαχ επινόησε τα περίφημα ψυχιατρικά τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach. Μία μέθοδο ψυχολογικής διάγνωσης που σχετίζεται με την εικόνα.
Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν το τεστ για να προσπαθήσουν να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συναισθηματική λειτουργία των ασθενών τους, εξηγεί η Βικιπαίδεια.

Ο Χέρμαν Ρόρσαχ (Hermann Rorschach) γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1884 στη Ζυρίχη και από μικρός του άρεσε να ζωγραφίζει εικόνες με κηλίδες.

Σπούδασε ιατρική σε διάφορα Πανεπιστήμια, πήρε το πτυχία του από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και μαθητευσε δίπλα στον ελβετό ψυχίατρο Όιγκεν Μπλοϊλερ (μαθητής του ήταν και ο Καρλ Γιουνγκ), ο οποίος τον μύησε στις θεωρίες του Ζίγκμουντ Φρόιντ.

Το τεστ επινόησε αρχικά ο Χέρμαν Ρόρσαχ το 1921, αλλά το σύστημα βαθμολόγησης βελτιώθηκε μετά από το θάνατό του από αρκετούς ψυχολόγους.

Μόλις ένα χρόνο μετά τη συγγραφή του βιβλίου του Psychodiagnostik, το οποίο αποτέλεσε τη βάση του περίφημου τεστ του, ο Χέρμαν Ρόρσαχ πέθανε από περιτονίτιδα σε ηλικία μόλις 37 ετών.

Hrmann Rorschach

Διαβάστε επίσης:

Χέρμαν Ρόρσαχ: Η Google γιορτάζει τη γέννησή του με ένα Doodle

Χέρμαν Ρόρσαχ: Η Google τιμά τον γνωστό ψυχίατρο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή