«Μετρημένες» οι ημέρες της Φέκτερ στο Eurogroup

Η Μαρία Φέκτερ άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι οι ημέρες της στο υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας ίσως είναι μετρημένες — μια εξέλιξη η οποία, εάν επαληθευτεί, θα στερήσει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών από μια πολιτικό η οποία είχε προκαλέσει πολλές φορές από αμηχανία ως οργή στους ομολόγους της με τις ωμές δημόσιες τοποθετήσεις της.
«Μετρημένες» οι ημέρες της Φέκτερ στο Eurogroup
1'

Στους διαδρόμους της βουλής στη Βιέννη εντείνεται η σεναριολογία περί του ότι η επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, τον σχηματισμό της οποίας διαπραγματεύονται το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της ιδίας της Φέκτερ και οι Σοσιαλδημοκράτες, δεν θα συμπεριλαμβάνει την σκληρή πολιτικό, η οποία έχει παρομοιάσει στο παρελθόν τον εαυτό της με την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες αν αυτή είναι η τελευταία φορά που λαμβάνει μέρος στο Eurogroup η Φέκτερ απάντησε «μπορεί». Η ίδια παρατήρησε ότι θα μπορούσε να λάβει μέρος στη σύνοδο του επόμενου μήνα, αν δεν έχει αναλάβει νέος υπουργός Οικονομικών.

Πάντως η Φέκτερ —η οποία είχε κάποτε αυτοχαρακτηριστεί «ο μόνος άντρας στην κυβέρνηση της Αυστρίας»— εμφανίστηκε να αποχαιρετά τα πεδία μάχης των Βρυξελλών. Ερωτηθείσα τι θα της λείψει, άρχισε να απαριθμεί: «οι συνάδελφοι, ναι· οι προσωπικές επαφές, ναι· το εξαιρετικό προσωπικό, ναι· η αναταραχή, καθόλου».

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό μήνυμα Eurogroup: Τελειώνετε με τις διαπραγματεύσεις!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή