Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απείλησε με φυλάκιση τους κερδοσκόπους

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, απείλησε με αυστηρές ποινές φυλάκισης τους κερδοσκόπους, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απείλησε με φυλάκιση τους κερδοσκόπους
1'



Οι επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφωθούν με το πρόσφατο διάταγμα που αφορά στις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων θα είναι ο στόχος, δήλωσε ο Μαδούρο. Ανακοίνωσε επίσης το πάγωμα των ενοικίων για τα καταστήματα που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων.

Τα μέτρα αυτά προορίζονται για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στη χώρα, ο οποίος έχει ξεπεράσει το 40 τοις εκατό.

Ο Μαδούρο έχει κατηγορήσει τις βιομηχανίες και τις εργατικές οργανώσεις ότι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με την αντιπολίτευση σε ένα «οικονομικό πόλεμο». Ισχυρίζεται πως η πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας υποστηρίζει τις πολιτικές του, ενώ η αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Ενρίκε Καπρίλες υποστηρίζει τους κερδοσκόπους.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι οι κερδοσκόποι και η απληστία ορισμένων επιχειρήσεων συνέβαλαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε να χορηγηθούν στον Μαδούρο ειδικές εξουσίες παρέχοντάς του το δικαίωμα να κυβερνήσει με διατάγματα για διάστημα ενός χρόνου. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει αυτές τις εξουσίες προκειμένου να καταπολεμήσει τον «οικονομικό πόλεμο» που υποκινείται από την αστική τάξη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή