Η λιτότητα «χτύπησε» και τον Μπερλουσκόνι: Περικοπές στα δώρα

Η λιτότητα φαίνεται ότι φέτος «χτύπησε» ακόμη και τον Μπερλουσκόνι. Τις περασμένες χρονιές ήταν ένας πραγματικός Άγιος-Βασίλης για τους συνεργάτες του, με πλουσιοπάροχες προσφορές για όλους. Κατά την φετινή εορταστική περίοδο ωστόσο, δεν φαίνεται να διακατέχεται από την ίδια καταναλωτική διάθεση.
1'


Πάνε τα ακριβά κοσμήματα και τα τεχνολογικά γκάτζετ των προηγούμενων ετών. Προς το παρόν ο Καβαλιέρε περιορίστηκε σε ένα μπουφέ στην έδρα της νέας Φόρτσα Ιτάλια, στο κέντρο της Ρώμης, όπου παρέστη με την αρραβωνιαστικιά Φραντσέσκα Πασκάλε και τον διάσημο πλέον σκύλο Ντουντού.

Ωστόσο τα προηγούμενα χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, επισημαίνει η Corriere della Sera.

Το 2004 για παράδειγμα, στο ξενοδοχείο Splendide Royal, είχε δωρίσει στις γυναίκες σκουλαρίκια με καρφίτσα ασορτί και στους άνδρες του κόμματος ρολόγια Omega. Ακολούθησε συναυλία με τον Apicella.

Ακόμη και το 2008, σνομπάροντας την κρίση την οποία είχε χαρακτηρίσει «ψυχολογικό φαινόμενο», οι κυρίες έλαβαν μενταγιόν Re Carlo με σμαράγδια, διαμάντια και ρουμπίνια, ενώ οι κύριοι πήραν ρολόγια Locman. Αμφότερα προϊόντα ιταλικών εταιρειών.

Το 2009, στο Άρκορε, στο Μιλάνο, δώρισε τηλεοράσεις plasma και το 2010, iPad για τους κυρίους και τρίχρωμο δαχτυλίδι στις κυρίες.
Μένει να δούμε αν φέτος επιφυλάσσει κάποια έκπληξη ή αν όντως δεν έχει τόσο εορταστική διάθεση.