Αλβανοί: «Τα Χριστούγεννα ως ένα θεϊκό θαύμα της ανθρωπότητας»

Oι ορθόδοξες εκκλησίες και τα μοναστήρια στο Κοσσυφοπέδιο και στο Μαυροβούνιο σήμερα, είναι χτισμένα επάνω σε θεμέλια της Αλβανικής Καθολικής Εκκλησίας, πριν από την κατάκτηση και τον αποικισμό των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, το οποίο αποτελεί σήμερα στρατηγικό στόχο της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σέρβων για να κατακτήσουν τα εδάφη αυτά.

Αλβανοί: «Τα Χριστούγεννα ως ένα θεϊκό θαύμα της ανθρωπότητας»
1'

Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της αλβανικής και της ρουμανικής γλώσσας που η τελευταία είναι παλαιά στη βαλκανική χερσόνησο, πιο παλαιά από την κάθοδο των Σέρβων στα Βαλκάνια».

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Eqerem Çabej, είναι ανεξήγητη αυτή η συγγένεια στη γλωσσολογία των Βαλκανίων.

Η Ρουμανία δεν αποτελείται από Αλβανούς, και η Αλβανία δεν έχει Ρουμάνους, ωστόσο, η νοοτροπία, η φυσιογνωμία των ανθρώπων, οι κοινές λέξεις που σχετίζονται με τις παραδόσεις και τα έθιμα, καθώς και τα ίδια επώνυμα και ονόματα είναι ανεξήγητα.

Αυτές οι ομοιότητες δίνουν την εντύπωση της γειτνίασης των δύο λαών σε μια περίοδο της αρχαιότητας, ίσως με τους Θράκες-Ιλλυριούς, όπου δανείστηκαν λέξεις ο ένας από τον άλλον κατά το χρόνων της ιστορικής περιόδου της Δαρδανίας. Συν τω χρόνω, τα φυσικά σύνορα του Μοράβα με την κοιλάδα του ρουμανικής Τίμοκ, αποτέλεσαν τα εθνικά σύνορα μεταξύ τους.

Από εκεί προήλθε και το αντιαλβανικό- αντιρουμανικό και αντιουγγρικό πάθος των Σέρβων που αυτοί δεν είχαν εκκλησίες και σχολεία!

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή