Αίγυπτος: Αναβλήθηκε η δίκη Μόρσι

Αναβλήθηκε η δίκη του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, καθώς σύμφωνα με τις αρχές η κακοκαιρία εμπόδισε το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, να απογειωθεί.

Αίγυπτος: Αναβλήθηκε η δίκη Μόρσι
1'

Το ελικόπτερο που μετέφερε ορισμένους από τους κατηγορούμενους έφθασε στο συγκρότημα της Εθνικής Αστυνομικής Ακαδημίας στο Κάιρο, όπου θα διεξαγόταν η ακροαματική διαδικασία, ωστόσο ο Μόρσι δεν επέβαινε σε αυτό και φέρεται να βρίσκεται ακόμη στην Αλεξάνδρεια.

O αναπληρωτής ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων, Εσάμ Αλ Εριάν, φώναξε μέσα στην αίθουσα ότι ο Μόρσι αρνήθηκε να εμφανιστεί και για μία ακόμη φορά, μιλώντας μέσα από το κελί στο οποίο κρατούνται οι κατηγορούμενοι, κατήγγειλε ως παράνομο και αντισυνταγματικό το δικαστήριο.

Η διαδικασία ξεκίνησε μεν, αλλά ο πρόεδρος έσπευσε να μεταθέσει την δίκη για την 1η Φεβρουαρίου, επικαλούμενος την κακοκαιρία, παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την Αλεξάνδρεια ήταν πάνω-κάτω οι ίδιες με αυτές του Καϊρου, στο οποίο επικρατούσε ηλιοφάνεια, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο ανατραπείς πρόεδρος και άλλα 14 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατηγορούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις που είχαν λάβει χώρα έξω από το προεδρικό μέγαρο το 2012.

Ο Μόρσι ανετράπη από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο, μετά από κύμα αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή