Αίγυπτος: Αναβλήθηκε η δίκη Μόρσι

Αναβλήθηκε η δίκη του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, καθώς σύμφωνα με τις αρχές η κακοκαιρία εμπόδισε το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, να απογειωθεί.
1'

Το ελικόπτερο που μετέφερε ορισμένους από τους κατηγορούμενους έφθασε στο συγκρότημα της Εθνικής Αστυνομικής Ακαδημίας στο Κάιρο, όπου θα διεξαγόταν η ακροαματική διαδικασία, ωστόσο ο Μόρσι δεν επέβαινε σε αυτό και φέρεται να βρίσκεται ακόμη στην Αλεξάνδρεια.

O αναπληρωτής ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων, Εσάμ Αλ Εριάν, φώναξε μέσα στην αίθουσα ότι ο Μόρσι αρνήθηκε να εμφανιστεί και για μία ακόμη φορά, μιλώντας μέσα από το κελί στο οποίο κρατούνται οι κατηγορούμενοι, κατήγγειλε ως παράνομο και αντισυνταγματικό το δικαστήριο.

Η διαδικασία ξεκίνησε μεν, αλλά ο πρόεδρος έσπευσε να μεταθέσει την δίκη για την 1η Φεβρουαρίου, επικαλούμενος την κακοκαιρία, παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την Αλεξάνδρεια ήταν πάνω-κάτω οι ίδιες με αυτές του Καϊρου, στο οποίο επικρατούσε ηλιοφάνεια, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο ανατραπείς πρόεδρος και άλλα 14 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατηγορούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις που είχαν λάβει χώρα έξω από το προεδρικό μέγαρο το 2012.

Ο Μόρσι ανετράπη από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο, μετά από κύμα αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.