Άσαντ: «Η ιδεολογία της Σαουδικής Αραβίας απειλεί τον κόσμο»

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα , ότι η πολιτική και θρησκευτική επιρροή της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί «απειλή για τον κόσμο».
Άσαντ: «Η ιδεολογία της Σαουδικής Αραβίας απειλεί τον κόσμο»
1'


Ο Μπασάρ αλ Άσαντ υποδέχτηκε σήμερα τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και χαρακτήρισε την ιδεολογία της Σαουδικής Αραβίας «ιδεολογία που απειλεί τον κόσμο», όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
«Ο πρόεδρος Άσαντ προειδοποιεί (. . .) για την απειλή που αποτελεί η ιδεολογία των ουαχαμπιτών για τον κόσμο και όχι μόνο για την περιοχή», μετέδωσε το κρατικό κανάλι αναφερόμενο στο σουνιτικό δόγμα που αναπτύχθηκε στη Σαουδική Αραβία και προάγει την αυστηρή ερμηνεία του Κορανίου.
«Ο συριακός λαός και άλλοι λαοί στην περιοχή γνωρίζουν πόσο σοβαρή είναι η απειλή των ουαχαμπιτών και όλος ο κόσμος πρέπει να συμβάλει στη μάχη κατά του ουχαμπιτισμού και στην εξάλειψή του», πρόσθεσε ο Άσαντ.
Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει τους εξεγερμένους που μάχονται κατά του Άσαντ, ενώ το σιιτικό Ιράν υποστηρίζει τη Δαμασκό.
Ο Ζαρίφ έφτασε σήμερα στη Δαμασκό από το Αμάν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή πριν τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, τη Γενεύη 2.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή