Ισπανία: Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών το 2013

Η Ισπανία υποδέχθηκε 60,4 εκατομμύρια ξένων τουριστών κατά το 2013, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ της πρόσφατης ιστορίας της, ανακοίνωσε σήμερα η ένωση των μεγαλύτερων ισπανικών επιχειρήσεων του τομέα του τουρισμού Εxceltur, την ώρα που οι ίδιοι οι Ισπανοί ταξιδεύουν όλο και λιγότερο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ισπανία: Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών το 2013
1'

Με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ισπανίας να καταγράφει ανάπτυξη κατά 0,6% το 2013 (μετά από μια πτώση 2,5% το 2012), ο τουριστικός τομέας «συνεχίζει να αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη της ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας» επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιπρόεδρος της Εxceltur, Χοσέ Λουίς Θορέδα.

Οι καλές επιδόσεις του τομέα, που παράγει το 10,9% του ΑΕΠ της χώρας, «οφείλονται αποκλειστικά στην ώθηση που δίνει η ζήτηση από το εξωτερικό», υπογράμμισε ο ίδιος, «ενώ ευνοείται από την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην Αίγυπτο από τα μέσα Ιουνίου 2013».

Η Αίγυπτος «έχασε περίπου 2,5 εκατομμύρια τουρίστες από τον Ιούνιο και περιέργως η Ισπανία αύξησε κατά 3 εκατομμύρια τις αφίξεις τουριστών» σημείωσε.

Την Ισπανία προτιμούν περισσότερο οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, ενώ η ένωση υπογραμμίζει επίσης την αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών.

Αντιθέτως ο αριθμός των Ισπανών τουριστών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα και της ανεργίας-ρεκόρ (σχεδόν 26%): «Η ζήτηση από τους Ισπανούς μειώθηκε το 2013 σε επίπεδα κατώτερα εκείνων του 2004, ακόμα κι αν το τελευταίο τρίμηνο του έτους, παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης» παρατήρησε η Εxceltur.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή