Ουκρανία: έληξε η κατάληψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης

« Η υπομονή των διαδηλωτών έχει όρια» διαμηνύει η ουκρανική αντιπολίτευση, η οποία ανακοίνωσε σήμερα έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Βίκτρορ Γιανουκόβιτς
1'

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αποχώρησαν από το κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν καταλάβει στο Κίεβο ενώ ο αρχηγός του κινήματος Κοινή Υπόθεση, Ολεξάντρ Ντανίλιουκ διευκρίνισε ότι οι ακτιβιστές θα συνεχίσουν να εμποδίζουν την πρόσβαση προς το εν λόγω υπουργείο.

Εξάλλου, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν γνωστό πως είναι έτοιμα να επαναλάβουν τις συνομιλίες με την κυβέρνηση "παρά την απόπειρα των αρχών να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις και να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης".

Στο μεταξύ, ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο επίτροπος Στέφαν Φίλε, επιστρέφει στην Ουκρανία για να προβεί σε άλλη μια απόπειρα μεσολάβησης στην πολιτική κρίση της χώρας.

Ο Φίλε βρισκόταν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ηγέτες της αντιπολίτευσης και συζήτησε μαζί τους αυτό που αποκάλεσε "μια σειρά βημάτων. . . που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σε μια πολιτική διαδικασία".

Ο Φίλε επιστρέφει σήμερα στην Ουκρανία "για να συνεχίσει τις προσπάθειες να βοηθήσει να βρεθεί μια διέξοδος από την κρίση", δήλωσε ο εκπρόσωπος Πίτερ Στάνο.