Ενώπιον του δικαστηρίου ο Μόρσι

Στο εδώλιο δικαστηρίου του Καΐρου κάθεται σήμερα ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμετ Μόρσι, ο οποίος δικάζεται για την απόδρασή του από την φυλακή το 2011.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Μόρσι
1'

Ο Μόρσι μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με ελικόπτερο από φυλακή της Αλεξάνδριας, όπου κρατείται, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου, ο οποίος καθαιρέθηκε τον Ιούλιο του 2013 από τον στρατό μετά από μια σειρά μαζικών διαδηλώσεων ενάντια στην πολιτική του, αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες που αναμένεται να εκδικαστούν σε τέσσερις διαφορετικές δίκες.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Στρατιωτική Ακαδημία του Καΐρου, όπου πραγματοποιείται η δίκη είναι ιδιαίτερα αυστηρά. O Μόρσι αναμένεται να παρακολουθεί τη δίκη μέσα σε γυάλινο κουτί και, σύμφωνα με πηγές, θα του επιτραπεί να μιλήσει μόνο εφόσον σηκώσει το χέρι του.

Κατά την πρώτη εμφάνισή του σε δικαστήριο, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μόρσι είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του δικαστηρίου καθώς και να φορέσει την στολή που προβλέπεται να φορούν οι φυλακισμένοι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή