ΣΟΚ: Πατέρας οδήγησε την κόρη του στη λιμοκτονία

Σε πέντε χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών 42χρονος άνδρας ο οποίος κρίθηκε ένοχος ότι οδήγησε την κόρη του σε λιμοκτονία, αρνούμενος να της προσφέρει φαγητό.
1'

Το 15χρονο κορίτσι, που βρέθηκε να έχει βάρος περίπου 30 κιλά, κατέθεσε στους αστυνομικούς πως ο πατέρας της την κρατούσε σχεδόν συνεχώς αποκλεισμένη στο υπόγειο του σπιτιού τους επί πέντε χρόνια, αρνούμενος να της προσφέρει φαγητό.

Η υπόθεση ήλθε στο φως το Φεβρουάριο του 2012, όταν το κορίτσι εγκατέλειψε το σπίτι της και ζήτησε βοήθεια από έναν διερχόμενο οδηγό.

Ο πατέρας ισχυρίστηκε πως η κόρη του έπασχε από σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα τα οποία ο ίδιος δεν μπορούσε να διαχειριστεί, ότι η εργασία του ως οδηγός φορτηγού τον υποχρέωνε να περνά πολλές ημέρες μακριά από την οικογένειά του, και συνεπώς δεν μπόρεσε να παρατηρήσει πόσο βάρος είχε χάσει η νεαρή έφηβη.

Ωστόσο, η δικαστής του επεσήμανε πως η πραγματική ευθύνη ανατροφής και φροντίδας του κοριτσιού ανήκε στο ίδιο.

«Νομίζω πως έβαλες το κεφάλι σου στην άμμο. Είναι δουλειά σου ως πατέρας, να δεις [το πρόβλημα] και δεν το έκανες. Πραγματικά, η ευθύνη σου ανήκει», δήλωσε.