Η Βόρεια Κορέα «πάγωσε» το θέμα της απελευθέρωσης του Κένεθ Μπάε

Η Βόρεια Κορέα ακύρωσε την πρόσκληση για επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ ενός ανώτερου αξιωματούχου των ΗΠΑ, με σκοπό να ζητήσει την απελευθέρωση του Αμερικανού ιεραπόστολου, Κένεθ Μπάε, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της χώρας, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός ακτιβιστής υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, Τζέσι Τζάκσον, είχε προσφερθεί να μεταβεί στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας ώστε να καταβάλει προσπάθειες για την απελευθέρωση του Μπάε.

Η Βόρεια Κορέα «πάγωσε» το θέμα της απελευθέρωσης του Κένεθ Μπάε
1'

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από τη Λαϊκή Δημοκρατία της (Βόρειας) Κορέας και την απόφασή της να ακυρώσει -για δεύτερη φορά- την πρόσκληση του Πρέσβη Ρόμπερτ Κινγκ να μεταβεί στην Πιονγιάνγκ με σκοπό τη διεξαγωγή συνομιλιών σχετικά με την απελευθέρωση του Κένεθ Μπάε. Η ΛΔΚ είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2013 ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Μπάε ως πολιτικό χαρτί διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του Μπάε, ο αιδεσιμότατος Τζάκσον προσφέρθηκε να ταξιδέψει στην Πιονγιάνγκ σε μια ανθρωπιστική αποστολή, στόχος της οποίας θα ήταν η απελευθέρωση του Μπάε. Συμμεριζόμαστε τις προσπάθειες της οικογένειας του ιεραπόστολου και του Αιδεσιμότατου Τζάκσον ώστε να επιστρέψει ο Μπάε στη χώρα του».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή