Λαβρόφ: Εκβιαστικές οι απειλές της Δύσης για κυρώσεις στην Ουκρανία

Έντονα αντιδρά η Ρωσία στις ολοένα και αυξανόμενες φωνές της Δύσης για επιβολή κυρώσεων στην Ουκρανία μετά το χάος που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην καρδιά του Κιέβου.

Λαβρόφ: Εκβιαστικές οι απειλές της Δύσης για κυρώσεις στην Ουκρανία
2'

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι οι απειλές για κυρώσεις είναι «ακατάλληλες» και το μόνο που θα καταφέρουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση μεταξύ ουκρανικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με τη σειρά του, παρομοιάζει με εκβιασμό τις απειλές της Δύσης για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria.

Ήδη, οι πρώτες κυρώσεις στο Κίεβο επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον προχώρησε σε απαγόρευση εισόδου σε βάρος 20 ουκρανών αξιωματούχων που «θεωρείται ότι έδωσαν διαταγές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα έχει πλήρεις διμερείς σχέσεις με την Ουκρανία μόνον όταν η νόμιμη ηγεσία της θα είναι σε «φόρμα», μετέδωσε το Interfax.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο διαμηνύει πως η δεύτερη δόση της βοήθειας προς την Ουκρανία μπορεί να εκταμιευτεί αφού εξομαλυνθεί η κατάσταση. «Δεν ακυρώνουμε τη δεύτερη δόση, αλλά πρώτα πρέπει να εξομαλυνθεί η κατάσταση» είπε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το RIA.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ουκρανούς εταίρους μας σε όλους τους τομείς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε. Αλλά την ίδια στιγμή, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ίδιοι οι εταίροι μας να είναι σε φόρμα και οι αρχές της Ουκρανίας να είναι νόμιμες και αποτελεσματικές» τόνισε ο Μεντβέντεφ.

O ρώσος πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα συνεργαστεί στην Ουκρανία παρά μόνο με μια εξουσία που υπερασπίζεται «τα συμφέροντα του κράτους» και «πάνω στην οποία δε σκουπίζει κανείς τα πόδια του».

«Πρέπει οι εταίροι μας να έχουν δυναμισμό, η ηγεσία της Ουκρανίας να είναι νόμιμη και αποτελεσματική, να μην είναι σφουγγαρόπανο για να σκουπίζει κανείς τα πόδια του» πρόσθεσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης :

Κίεβο-Bίντεο: Παπάς ευλογεί τραυματίες και νεκρούς

Ουκρανοί αθλητές αποχωρούν από το Σότσι λόγω της αιματοχυσίας

Κίεβο: Αναφορές για 35 νεκρούς

Κίεβο: Πριν και μετά - Η φωτογραφία που συγκλονίζει

Εκεχειρία συμφώνησαν Γιανούκοβιτς και αντιπολίτευση στην Ουκρανία

Τρεις ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών μεταβαίνουν στο Κίεβο

ΗΠΑ: Απαγορεύουν τη χορήγησης βίζας σε 20 ουκρανούς αξιωματούχους

Ομπάμα και Χάρπερ συμφωνούν πως η «εκεχειρία» είναι θετικό βήμα

Ο Ράσμουσεν προειδοποιεί: Μην παρέμβει ο στρατός στην Ουκρανία

Ουκρανία: Επικοινωνία Μέρκελ-Πούτιν για την αποκλιμάκωση της βίας

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-Βίντεο με εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλώτριας στο Κίεβο

Σκηνικό εμφυλίου στην Ουκρανία (pics + video)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή