Σταϊνμάγερ: Προασπιστείτε την εθνική ενότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές στην Ουκρανία να ενεργήσουν προς το συμφέρον της εθνικής ενότητας της χώρας αυτής.

Σταϊνμάγερ: Προασπιστείτε την εθνική ενότητα
1'


«Καλώ εκείνους που έχουν ευθύνη να εμποδίσουν την κλιμάκωση και να διατηρήσουν μια αίσθηση του μέτρου. Η διατήρηση καναλιών επικοινωνίας και η πρόθεση να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός δοθεισών της κατάστασης και των διαφορών των περιοχών έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ», επισήμανε ο Σταϊνμάγερ σε μια ανακοίνωσή του.
«Η βάση όλων των πολιτικών αποφάσεων πρέπει να είναι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ενότητας της Ουκρανίας. . . η Ουκρανία χρειάζεται μια λειτουργούσα μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να αποκαταστήσει την τάξη σε όλη τη χώρα το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας.
Ο Σταϊνμάγερ ανέφερε ακόμη ότι η πολιτική συμφωνία που υπέγραψαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για την επίτευξης της οποίας διαμεσολάβησαν ο ίδιος, ο Πολωνός και ο Γάλλος ΥΠΕΞ, προσφέρει έναν σαφή οδικό χάρτη, που έγινε αποδεκτός κι από τις δύο πλευρές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή