Καταδικάζει η Μόσχα την θανατική ποινή κατά του Ταρέκ Αζίζ

Ρώσοι βουλευτές καταδίκασαν την απόφαση του ιρακινού δικαστηρίου να επιβάλει την θανατική ποινή στον Τάρεκ Αζίζ, πρώην...
1'

Ρώσοι βουλευτές καταδίκασαν την απόφαση του ιρακινού δικαστηρίου να επιβάλει την θανατική ποινή στον Τάρεκ Αζίζ, πρώην αντιπρόεδρο του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν.

"Αυτό που συνέβη στο Ιράκ είναι η εξουδετέρωση ενός μάρτυρα και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διαφορετικών πεποιθήσεων, αλλά δεν είναι νίκη της δικαιοσύνης", δήλωσε ο Μιχαήλ Μαργκέλοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Χθες, το ανώτατο ποινικό δικαστήριο του Ιράκ καταδίκασε σε θάνατο τον 74χρονο Αζίζ για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" για το ρόλο του στην καταστολή του κινήματος των Σιιτών στο Ιράκ τη δεκαετία του 1980.

Μαζί με τον Τάρεκ Αζίζ, ο οποίος κρατείται από το 2003, σε θάνατο καταδικάστηκαν και ο Σαντούν Σακίρ, πρώην υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και ο Άμπεντ Χαμούντ, πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του Σαντάμ Χουσέιν.