Κόσοβο: Σύλληψη Σέρβων αστυνομικών

Η αστυνομία του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι στον δήμο Στρπτσε συνελήφθησαν πέντε Σέρβοι -τέσσερις αστυνομικοί και ένας υπάλληλος της δασικής υπηρεσίας- οι οποίοι κρατούνται και ότι στην ίδια αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα.

Κόσοβο: Σύλληψη Σέρβων αστυνομικών
2'


Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη πέντε Σέρβους, στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και χρήματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας του Κοσόβου.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Στρπτσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε τουφέκια, δύο αυτόματα όπλα "AK-47", ένα πιστόλι "TT", τρεις χειροβομβίδες, τρία μαχαίρια και συγκεκριμένη ποσότητα πυρομαχικών.

"Από την αστυνομία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επίσης χρηματικά ποσά 20.620 ευρώ, 55.000 δηναρίων, 11 κινητά τηλέφωνα, εξοπλισμός ηλεκτρικού υπολογιστή, ορισμένα έγγραφα από "παράλληλο" δικαστήριο στο Στρπτσε και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η απόφαση για τη 48ωρη προφυλάκιση των πέντε συλληφθέντων ελήφθη σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα, προστίθεται.

Στη χθεσινή επιχείρηση των ειδικών μονάδων της αστυνομίας του Κοσόβου συνελήφθησαν τα μέλη της αστυνομίας του Κοσόβου από το Στρπτσε, Ντέγιαν Στεβάνοβιτς, Ράντισα Γιοβάνοβιτς, Ντράγκαν Μάρκοβιτς, Ντέγιαν Γιόργκοβιτς και ο υπάλληλος της δασικής υπηρεσίας Ντράγκουτιν Ιβάνοβιτς.

Το πρωί, Σέρβοι του Κοσόβου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Στρπτσε, ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Σρπσκα" Βλάντετα Κόστιτς, ο οποίος βρίσκεται στο Στρπτσε, δήλωσε ότι οι άνθρωποι στην περιοχή είναι φοβισμένοι και ότι οι οικογένειες των Σέρβων συλληφθέντων είναι σοκαρισμένες.

"Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται, γιατί κατηγορούνται και ζητήσαμε πληροφορίες από τον διοικητή της αστυνομίας και τον δήμαρχο του Στρπτσε" ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής και οι δημοτικοί σύμβουλο από την Πρωτοβουλία "Σρπσκα" θα ζητήσουν να καταδικαστεί η υπερβολική χρήση βίας κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση.

"Ο σερβικός πληθυσμός στο Κόσοβο είναι ανήσυχος και φοβισμένος. Κανένας πλέον δεν αισθάνεται ασφαλής" είπε ο κ. Κόστιτς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή