Βουλγαρία: «Όχι» στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι εξέφρασε σήμερα την απροθυμία της χώρας του για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Μόσχα.
Βουλγαρία: «Όχι» στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία
1'

«Εμείς, μαζί με ορισμένες άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαστε μεταξύ των λιγότερο ενδιαφερομένων για τις κυρώσεις», δήλωσε ο Bούλγαρος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σόφια.

Ο Πλάμεν Ορεσάρσκι , τεχνοκράτης επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας που υποστηρίζεται από τους Σοσιαλιστές δήλωσε ότι «πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης θα έβγαιναν πολύ ζημιωμένες σε περίπτωση επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ, ο οποίος απευθυνόταν μαζί με τον πρωθυπουργό στους δημοσιογράφους, προειδοποίησε επίσης ότι δεν πρέπει να περιμένει κανείς ότι η Βουλγαρία θα γίνει ένα από τα "γεράκια της ΕΕ».

Ο Σεργκέι Στανίσεφ είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο οποίο συμμετέχουν τα σοσιαλιστικά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.

Η Βουλαρία έχει μεγάλη εξάρτηση από τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου που φθάνει μέσω της Ουκρανίας για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών.

Διαβάστε επίσης:

Η Κριμαία στις Κάλπες

Η Μέρκελ καταδίκασε ρωσική επέμβαση στη Νότιο Ουκρανία

Λαβρόφ και Κέρι υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης στην Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή