Ο συριακός στρατός προελαύνει δυτικά της Γιάμπρουντ

Ο συριακός στρατός επέκτεινε σήμερα τον έλεγχό του δυτικά της Γιάμπρουντ, την οποία κατέλαβε την Κυριακή, εισβάλλοντας σε μια ακόμη πόλη της ορεινής αυτής περιοχής που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Ο συριακός στρατός προελαύνει δυτικά της Γιάμπρουντ
1'


«Ο συριακός στρατός προωθήθηκε στην πόλη Ρας αλ Άιν, νοτιοδυτικά της Γιάμπρουντ, σκοτώνοντας πολλούς τρομοκράτες», διευκρίνισε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, «τελικός στόχος (…) είναι να διασφαλιστούν πλήρως τα σύνορα και να κλείσουν όλα τα συνοριακά περάσματα με τον Λίβανο».

Ο συριακός στρατός σκοπεύει να καταλάβει τις πόλεις Ράνκους, νότια της Γιάμπρουντ, και Φίλτα και Ρας αλ Μάαρα στο βορειοδυτικά.
Εξάλλου η αεροπορία βομβάρδισε το Χαλέπι προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά, στην αλ Σάαρ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην ίδια επαρχία μάχες ξέσπασαν μεταξύ στρατιωτών και ομάδων ισλαμιστών, μεταξύ αυτών το Μέτωπο αλ Νόσρα, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους και από τις δύο πλευρές, κυρίως στην παλιά πόλη του Χαλεπιού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη Δαμασκό και τα προάστιά της πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρίψεις όλμων, ενώ στη Χομς πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 25 ακόμη τραυματίστηκαν από όλμους που ερρίφθησαν εναντίον της συνοικίας Μαχάτα, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι χριστιανοί, και στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή