«Αυθαίρετο» μέτρο το κλείσιμο της συριακής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον

Η απόφαση των ΗΠΑ να τερματίσουν τη διπλωματική εκπροσώπηση της Συρίας στο έδαφός τους είναι «αυθαίρετη» και «παράνομη», αναφέρει σήμερα το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυθαίρετο» μέτρο το κλείσιμο της συριακής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον
1'


«Πρόκειται για ένα μέτρο αυθαίρετο και παράνομο που παραβιάζει ξεκάθαρα τη Συνθήκη της Βιέννης» που καθορίζει τις διπλωματικές σχέσεις των κρατών, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, ενώ καταγγέλλει ότι «αφού ολοκληρώθηκε η αποστολή των διαπιστευμένων σύρων διπλωματών, η Ουάσινγκτον δεν έδωσε άδεια στους αντικαταστάτες τους να αναλάβουν τις θέσεις τους».

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Τρίτη την αναστολή της λειτουργίας της πρεσβείας της Συρίας στην Ουάσινγκτον και των προξενείων της χώρας στο Μίσιγκαν και το Τέξας, ενώ ζήτησε από τους αλλοδαπούς που εργάζονταν στις συριακές διπλωματικές αποστολές να φύγουν από το αμερικανικό έδαφος.

Εξάλλου το συριακό υπουργείο εκτίμησε ότι η αμερικανική πολιτική «ενθαρρύνει την διάδοση της τρομοκρατίας στον κόσμο».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η απόφαση των ΗΠΑ «αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους της αμερικανικής πολιτικής εναντίον των συμφερόντων των σύρων πολιτών και αποτελεί ένα νέο βήμα στην υποστήριξη από τις ΗΠΑ της τρομοκρατίας και της αιματοχυσίας στη Συρία».

Παρά τον τριετή εμφύλιο που μαίνεται στη Συρία και την υποστήριξη που έχουν δείξει οι ΗΠΑ στους σύρους εξεγερμένους, οι δύο χώρες δεν είχαν διακόψει επισήμως τις διπλωματικές τους σχέσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή