Λαβρόφ: Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τη G8 δεν θα είναι «τραγωδία»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε απόψε την εκτίμηση ότι ο ενδεχόμενος αποκλεισμός της Ρωσίας από την Ομάδα των Οκτώ (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας δεν θα αποτελέσει «μια μεγάλη τραγωδία».

Λαβρόφ: Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τη G8 δεν θα είναι «τραγωδία»
1'


«Εάν οι εταίροι μας των δυτικών χωρών πιστεύουν ότι αυτή η σύνθεση είναι ξεπερασμένη, ας είναι» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Εμείς δεν εξαρτώμεθα από αυτό το σχήμα και για εμάς, δεν θα ήταν μια μεγάλη τραγωδία εάν (οι G8) δεν συγκληθεί η σύνοδος κορυφής» στο Σότσι, προσέθεσε ο ίδιος.

«Η G8 αποτελεί μια ανεπίσημη ομάδα. Κανείς δε μπορεί να αποβάλει κάποιον άλλο» από αυτή, τόνισε ο Λαβρόφ, που εκπροσώπησε τη Ρωσία στη Σύνοδο Πυρηνικής Ασφάλειας αφού ο Βλαντίμιρ Πούτιν ακύρωσε τη συμμετοχή του, προσθέτοντας ότι η Ρωσία εκτιμά ότι αυτό «δεν θα είναι πρόβλημα».

Εξάλλου «όλα τα σημαντικά θέματα συζητούνται στη G20», επισήμανε.

«Θα έπρεπε να αναγνωριστεί αυτό, ότι η Κριμαία έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό» και ότι η απόφαση να ζητήσει την προσάρτησή της στη Ρωσία «έχει επιπτώσεις τόσο στο λαό της Κριμαίας όσο και σε εμάς», πρόσθεσε ο Λαβρόφ
Ενώπιον των δημοσιογράφων ο Λαβρόφ δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της κατ’ ιδίαν συνάντησής του με τον Ουκρανό ομόλογό του Αντρέι Ντεστσίτσια που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

Κάμερον: Να ακυρωθεί η σύνοδος της G8 στο Σότσι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή