Άσαντ: Το πολιτικό ισλάμ έχει αποτύχει

O πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ υποστήριξε σήμερα ότι το «σχέδιο του πολιτικού ισλάμ έχει αποτύχει», ενώ κάλεσε να διαχωρίζεται η πολιτικής από τη θρησκεία, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Άσαντ: Το πολιτικό ισλάμ έχει αποτύχει
1'


«Το σχέδιο του πολιτικού ισλάμ έχει αποτύχει και δεν πρέπει να συγχέουμε το πολιτικό έργο με το θρησκευτικό έργο» δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος με αφορμή την 67η επέτειο της ίδρυσης του κόμματός του, του Μπάαθ.

Ο πρόεδρος Άσαντ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, στις τάξεις των οποίων υπερισχύουν οι ισλαμιστές μαχητές – περιλαμβανομένων μετριοπαθών και εξτρεμιστών μαχητών, με τους τελευταίους να θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα ισλαμικό κράτος στη Συρία.

Ο Άσαντ χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» για να περιγράψει το σύνολο των αντικαθεστωτικών και υποστηρίζει ότι μάχεται εναντίον εξτρεμιστών με οπισθοδρομικές ιδέες. Ο ίδιος έχει επιμείνει επανειλημμένα στην αναγκαιότητα η συριακή κοινωνία στο σύνολό της να καταπολεμήσει τον «εξτρεμισμό».

Ο επικεφαλής του συριακού κράτους επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «συνεχίζει τη διαδικασία της συμφιλίωσης, καθώς αυτό που εμείς επιζητούμε είναι να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία και στην καταστροφή των υποδομών».

Η σύρραξη στη Συρία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 150.000 ανθρώπων σε διάστημα 3 ετών.

Διαβάστε επίσης: Άσαντ: Σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει η Ρωσία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή