Άφησε το παιδί του να πεθάνει από πείνα επειδή έπαιζε βιντεοπαιχνίδια

Νεαρός άνδρας συνελήφθη στη Νότια Κορέα, κατηγορούμενος ότι άφησε τον 2 ετών γιό του να πεθάνει από την πείνα, ενώ εκείνος ήταν «απασχολημένος» μέρες ολόκληρες με...βιντεοπαιχνίδια.
2'


Ο 22χρονος Τσουνγκ συνελήφθη χθες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του δίχρονου γιου του σε αποσύνθεση μέσα σε σακούλα απορριμμάτων, κοντά στη νοτιοανατολική πόλη Νταεγκού.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η σύζυγος του Τσουνγκ βρήκε δουλειά σε εργοστάσιο, μακριά από το σπίτι της οικογένειας και αναγκάστηκε να αφήσει στον άνεργο σύζυγό της τη φροντίδα του παιδιού.

Ωστόσο ο 22χρονος που είχε ποινικό μητρώο, περνούσε τον χρόνο του στα ίντερνετ καφέ και επέστρεφε στο σπίτι κάθε δύο ή τρεις ημέρες για να ταΐσει το αγοράκι.

Στις 7 Μαρτίου ο Τσουνγκ βρήκε το παιδί νεκρό στο διαμέρισμα. Άφησε εκεί το άψυχο σώμα για τουλάχιστον ένα μήνα, προτού το τοποθετήσει σε σακούλα σκουπιδιών και το ρίξει σε έναν κήπο, εκατοντάδες μέτρα μακριά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο άνδρας δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού, στην συνέχεια ωστόσο παραδέχθηκε ότι πέταξε το πτώμα σε κήπο.

Η νέα αυτή υπόθεση αναμένεται να τροφοδοτήσει τη συζήτηση στη Νότια Κορέα για τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια. Μάλιστα το κοινοβούλιο εξετάζει την έγκριση νόμου που κατατάσσει την εν λόγω δραστηριότητα στην ίδια κατηγορία εθισμών, με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα στοιχήματα.
Δυστυχώς το εν λόγω περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα της χώρας.

Το 2009, η Ν. Κορέα συγκλονίστηκε από μια παρόμοια υπόθεση: ένα νεαρό ζευγάρι είχε αφήσει το τριών μηνών μωρό του να πεθάνει από την πείνα, ενώ περνούσε ώρες παίζοντας στο διαδίκτυο και μάλιστα ένα παιχνίδι με θέμα την ανατροφή ενός εικονικού παιδιού.

Σύμφωνα με πανεθνική έρευνα του υπουργείου Επιστημών που διεξήχθη το 2013, το 7% των 50 εκατομμυρίων Νοτιοκορεατών διατρέχει "υψηλό κίνδυνο" εθισμού στο διαδίκτυο. Το ποσοστό αυξάνεται στο 11,7% των εφήβων.

Ο εθισμός ορίζεται από διάφορα συμπτώματα, όπως οξύ στρες σε περίπτωση έλλειψης πρόσβασης στο διαδίκτυο και χρήση του ίντερνετ σε τέτοιο βαθμό που καθίσταται δύσκολη η τήρηση μιας φυσιολογικής καθημερινότητας.

Διαβάστε επίσης:

Νιγηρία: Απήγαγαν δεκάδες κορίτσια από σχολικούς κοιτώνες