Γάζα: Εκτελέστηκαν δύο Παλαιστίνιοι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Με την κατηγορία ότι διενεργούσαν κατασκοπία υπέρ του Ισραήλ, εκτελέστηκαν δύο Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η ισλαμική κυβέρνηση της Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

Γάζα: Εκτελέστηκαν δύο Παλαιστίνιοι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία
1'

Στην ανακοίνωση της η Χαμάς προσέθεσε ότι οι δυο εκτελεσθέντες βοήθησαν τις ένοπλες δυνάμεις του εβραϊκού κράτους να πραγματοποιήσουν φονικές επιδρομές κατά Παλαιστινίων και να βομβαρδίσουν στόχους στη Γάζα.

Οι καταδικασθέντες — ο ένας εκ των οποίων απαγχονίστηκε, ενώ ο δεύτερος οδηγήθηκε ενώπιον εκτελεστικού αποσπάσματος — «βοήθησαν τις δυνάμεις κατοχής (του Ισραήλ) με πληροφορίες που οδήγησαν να γίνουν μάρτυρες» πολίτες, ανέφερε μεταξύ άλλων το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς.

Και οι δύο είχαν εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, ενώ είχαν πρόσβαση σε δικηγόρους, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Από το 2007, την εποχή που ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση ανέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, τουλάχιστον 19 κρατούμενοι εκτελέστηκαν, οι 10 από αυτούς με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένα καταδικάσει την επιβολή της θανατικής ποινής στη Γάζα, ωστόσο η Χαμάς κλείνει τα αυτιά σε αυτές τις επικρίσεις.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έχει τον τελευταίο λόγο για το αν θα γίνει μια εκτέλεση.

Η Χαμάς, πάντως, δε ζήτησε καμιά έγκριση, παρά τη συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης που επετεύχθη με την ΟΑΠ του Αμπάς τον περασμένο μήνα για τον τερματισμό του επταετούς εσωτερικού διχασμού στα παλαιστινιακά εδάφη.

Διαβάστε ακόμα:

Ισπανία: Ένα σάντουιτς με τυρί, ζαμπόν... κοκαΐνη! (photo)

Έχει να κάνει μπάνιο ένα χρόνο και δέχεται προτάσεις γάμου!

Νότια Αφρική: Επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας από καρχαρία! (video)

Ο πρώτος σκύλος με άδεια συγκυβερνήτη αεροπλάνου! (photos)

Αυστραλία: Σε εφαρμογή πρόγραμμα θανάτωσης καρχαριών! (video)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή