Συνάντηση του Τζον Κέρι με τον Μαχμούντ Αμπάς την Πέμπτη στο Λονδίνο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθούν στο Λονδίνο την Πέμπτη, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η συνάντηση των δυο ανδρών θα γίνει λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάρρευση της αμερικανικής διαμεσολαβητικής προσπάθειας ώστε να επέλθει ισραηλινο- παλαιστινιακή ειρηνευτική συμφωνία.

Συνάντηση του Τζον Κέρι με τον Μαχμούντ Αμπάς την Πέμπτη στο Λονδίνο
1'

«Ενώ η πόρτα παραμένει ανοικτή για την ειρηνευτική διαδικασία, ο σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθούν οι τρέχουσες σχέσεις μας με τους Παλαιστινίους », δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι σε μια σύντομη τοποθέτησή της τη Δευτέρα. « Όπως έχει κάνει καθ όλη τη διαδικασία, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κέρι θα επαναλάβει την έκκληση που απηύθυνε προς τις δύο πλευρές να διατηρήσουν την αυτοσυγκράτησή τους και να απόσχουν από βήματα που θα ήταν άχρηστα», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ διέκοψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες στις 24 Απριλίου μετά την απρόσμενη συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης μεταξύ της οργάνωσης Φατάχ του προέδρου Αμπάς που δεσπόζει στην Δυτική Όχθη με την ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση Χαμάς η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Η συμφωνία αυτή θεωρήθηκε ότι είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ειρηνευτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε επίσης:

Σλαβιάνσκ: «Στείλτε ρωσικά στρατεύματα για χάρη της σταθερότητας»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα