Ανεστάλη η συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση της Λιβύης

Το Εθνικό Γενικό Κογκρέσο (CGN) ανέβαλε τη συνεδρίαση που επρόκειτο να πραγματοποιήσει για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Λίβυου πρωθυπουργού Άχμεντ Μίτιγκ, ο οποίος εξελέγη μετά από μια αμφιλεγόμενη, χαοτική ψηφοφορία στις αρχές Μαρτίου.
1'

Μία βουλευτής, η Σουάντ Γκανούρ, δήλωσε ότι η αναβολή αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου του Μίτιγκ, ο οποίος ζήτησε να του δοθεί περισσότερος χρόνος για να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Η Γκανούρ διευκρίνισε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει την Κυριακή.

Την ίδια ώρα, 36 βουλευτές εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν ότι στηρίζουν την πρωτοβουλία του απερχόμενου πρωθυπουργού Αμπντάλα Αλ Τένι να ανασταλούν οι εργασίες του κοινοβουλίου αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2014.

Ο προϋπολογισμός επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα όμως, σύμφωνα με την Γκανούρ, δεν έγινε ψηφοφορία λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ο Άχμεντ Μίτιγκ, ένας 42χρονος επιχειρηματίας από τη Μιζουράτα, είναι ο πέμπτος και ο νεότερος πολιτικός που αναλαμβάνει καθήκοντα πρωθυπουργού στη Λιβύη μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011.

Διαβάστε επίσης:
Ολάντ και Ομπάμα προειδοποιούν τη Ρωσία για επιπλέον κυρώσεις