Ο ΟΗΕ συνεδριάζει για την κατάσταση στο Κόσοβο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την πιο πρόσφατη έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Μπαν Κι-Μουν για την κατάσταση στο Κόσοβο.

Ο ΟΗΕ συνεδριάζει για την κατάσταση στο Κόσοβο
1'


Στη συνεδρίαση θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος ανήγγειλε ότι θα ζητήσει από τον Μπαν Κι-Μουν και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διοργάνωση διάσκεψης δωρητών για την αποκατάσταση των επιπτώσεων των καταστροφικών πλημμυρών στη Σερβία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, στη διάρκεια της επίσκεψης στη Νέα Υόρκη, θα έχει διμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Στην τακτική τριμηνιαία έκθεσή του για το Κόσοβο για την περίοδο, από 21 Ιανουαρίου έως 15 Απριλίου, ο ΓΓ του ΟΗΕ εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη προκλήσεις στην εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων της συμφωνίας των Βρυξελλών για την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας-Κοσόβου, κυρίως σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση της Ένωσης σερβικών δήμων στο Κόσοβο.

Ο Μπαν Κι-Μουν στην έκθεσή του υπογραμμίζει ότι οι προκλήσεις δεν πρέπει να επισκιάσουν την πρόοδο που επιτεύχθηκε στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεχίσουν την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρή έκρηξη στο Κόσοβο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή