Χ. Κλίντον: Λιβύη όπως Σερβία

Τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία...
1'

Τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία θυμήθηκε η Χίλαρι Κλίντον, θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα του χαρακτήρα της εκστρατείας της βορειοατλαντικής συμμαχίας στη Λιβύη και να ζητήσει ανοχή όσον αφορά τα αποτελέσματά της.

«Έχουμε αναλάβει δράση για σχετικά μικρό διάστημα ακόμα. Σας καλώ να θυμηθείτε ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους βομβάρδιζαν στόχους στη Σερβία επί 78 ημέρες», τόνισε η Κλίντον μιλώντας στον Τύπο.

Υπενθύμισε ότι η επιτυχία του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στη Σερβία το 1999 είχε «θαμπώσει» γιατί εξακολουθούσε να παραμένει στην εξουσία ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος τελικά πολύ αργότερα οδηγήθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Για την πολιορκία της πόλης Μιζουράτα στη Λιβύη, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μίλησε για «απανθρωπιά» και έκρινε ότι το καθεστώς του Καντάφι έχει επιδοθεί «σε κατάπτυστες δραστηριότητες που πλήττουν άμεσα αθώους πολίτες».

«Αλλά οι μαχητές της αντιπολίτευσης, όλοι οι εξεγερμένοι αντέχουν», είπε προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται εν μέρει και στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ.