Σουλτς: Φαβορί για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γιούνκερ

Φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας παράλληλα να μπει τέλος στη διαμάχη για το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου.

Σουλτς: Φαβορί για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γιούνκερ
1'

«Πολλοί σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους σε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, εφόσον αυτή αναλάβει το έργο της με τόλμη και ενισχύσει έτσι την Ευρώπη και τα μέλη της», δηλώνει ο κ. Σουλτς στην ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel και τονίζει ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε να παρασυρόμαστε από κομματικά συμφέροντα.

«Δεν είναι καιρός για κομματική πολιτική. Η προεκλογική εκστρατεία έχει τελειώσει», σημειώνει χαρακτηριστικά και τάσσεται υπέρ ενός μεγάλου συνασπισμού για την Ευρώπη, ο οποίος, όπως διευκρινίζει, επιβάλλεται από τις συνθήκες: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία, η μεγάλη ανεργία σε πολλές χώρες και η ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών στις εκλογές, πρέπει να αποτελεί αφύπνιση για όλους τους δημοκράτες. Χρειαζόμαστε μια ευρεία συμμαχία, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να ανακτήσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Η καινούρια, χλιδάτη άμαξα της Ελισάβετ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή